Liverpool FC, VK

Liverpool FC, VK
Liverpool FC, VK
Liverpool FC, VK
Liverpool FC, VK

“We slaagden er maar niet in de grasmat gelijk te trekken. (...) We bezochten een aantal stadions waar het Desso GrassMaster systeem geïnstalleerd was en stelden vast dat de grasmat overal zeer effen was.”
Jud Poynton, Stadion Manager van Liverpool FC

20 miljoen kunstgrasvezels voor Anfield Stadium van Liverpool FC

Liverpool FC ondervond in het seizoen 1997-1998 grote problemen met het stadionveld. Jud Poynton, Stadion Manager van Liverpool FC vertelt: "We slaagden er maar niet in de grasmat gelijk te trekken. Het terrein was oneffen en dat ging van kwaad naar erger. De wortels gingen niet diep genoeg om het gras de nodige kracht en weerstand te bieden.”

Tribunes worden alsmaar hoger

Tot tweemaal toe werd een nieuwe grasmat aangelegd, maar zonder succes. "Gras laten groeien is geen probleem in Engeland", stelt Poynton. “Er is voldoende vocht en neerslag en in normale omstandigheden heb je ook genoeg licht. Het probleem is dat tribunes almaar hoger worden, zodat het daglicht en de wind op bepaalde plaatsen amper doorkomen. Hierdoor wordt de groei van gras bemoeilijkt, omdat de wortels te kort zijn,“ vat Poynton het probleem waar veel stadions mee kampen, samen.

Kunstgrasvezels verankeren natuurgras

"Toen in de winter van 1999-2000 de grasmat weer een mislukking bleek, beslisten de CEO en ik het Desso GrassMaster systeem nader te bekijken", zegt Poynton. Dit systeem bestaat uit 20 miljoen kunstgrasvezels die door een speciale machine 20 cm diep geïnjecteerd worden in de natuurlijke grasmat. Tijdens het groeiproces verstrengelen de wortels van het natuurgras met de kunstgrasvezels. De kunstgrasvezels verankeren de graszoden tot een zeer stevig veld.

Grasmat overal zeer effen

Op de schaduwrijke plekken in het Anfield Stadium werden extra kunstgrasvezels ingeplant. Poynton: "We bezochten een aantal stadions waar het Desso GrassMaster systeem geïnstalleerd was en stelden vast dat de grasmat overal zeer effen was. Daarom kozen ook wij voor dit systeem.”

Eén van de beste velden in Premier League

Het veld van het Anfield Stadion staat inmiddels bekend als één van de beste voetbalvelden uit de Engelse competitie. Poynton: “Een aantal clubs is onze nieuwe grasmat al komen bekijken en die waren allemaal aangenaam verrast". En wat vinden de spelers ervan? Poynton: "De spelers hebben er totaal geen problemen mee. Ik kan u verzekeren dat zowel spelers als technische staf ons onmiddellijk op de vingers zouden tikken mochten er wel problemen zijn".

Follow dessosports on Twitter
RT @LFC: Three down, five to go in December... 🙌🙌 Let's have another big week, Reds! 👊 https://t.co/MI5uZCKqPp
Share |